Argan Yağının Faydaları Ve Kullanım Alanları

Argan Yağının Faydaları nelerdir ?

Argan yağı, morokon yağı olarak da bilinmektedir. Argan ağacının tanelerinden büyük bir özenle elde edilmektedir. Argan ağacı dünyada sadece tek bir yerde bulunmaktadır. Bu yer de Fas ülkesinin güney batısıdır. Tek bir yerde bulunduğu için dünyadaki en değerli bitkisel yağlardan biridir. Argan yağının görüntüsü kırmıza yakın ve kıvamı da zeytinyağından biraz daha koyu olarak karşımıza çıkmaktadır. Argan yağı argan meyvesinin sert tohumlarından çıkarılmakta ve 1 litre argan yağı için 30 kilo argan meyvesi tohumu günlerce farklı metotlardan geçmektedir. Bulunması zor olduğu gibi elde edilmesi de oldukça zor olmaktadır. Bu yüzden Avrupalılar bu yağa altın likit adını vermişlerdir.

Argan yağı cilt korumada oldukça etkili olduğu için kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda akneye sebep olan etkileri yok etmekte de oldukça başarılı olmaktadır. Ciltte kullanıldığı gibi saçlarda da rahatlıkla kullanılmakta, saçı nemlendirirken beslemekte, kırıkları tamir etmekte ve saçın çok daha çabuk uzamasını sağlamaktadır. Argan yağı oldukça zengin bir yağ olduğu için hem ciltte hem saçta sadece birkaç damla kullanılması yeterli olmaktadır. Aynı zamanda birkaç damla argan yağını gül yağı ya da badem yağı ile karıştırarak hem çoğaltmak hem de etkisini artırmak mümkün olmaktadır. Ancak saf ve çiğ argan yağını birkaç damla kullanmak her zaman yeterli ve sanıldığından daha fazla yararlı olmaktadır.